Ledelse

Lær deg å lede oppover

Som mellomleder skal du ikke bare lede nedover, du skal også lede oppover, sier mellomledercoach Annette Klausen Bengtsson.

Publisert Sist oppdatert

Den største utfordringen for mellomledere, er at de bruker for mye tid på driftsoppgaver og dermed ikke får særlig mye tid til å lede. Det sier Annette Klausen Bengtsson, mellomledercoach i Danmark og forfatter av boken «At lede opad».

Neste utfordring er at når mellomlederne først leder, så leder de gjerne nedover.

– Problemet er at de da setter seg selv i en posisjon der de ikke får innflytelse. De venter på at sjefen skal fortelle dem hva de skal gjøre. Beslutningene kommer ovenfra, de har ikke innflytelse på dem og de vet heller ikke når de kommer. Men plutselig er det din jobb å implementere disse beslutningene. Jobber du slik, betyr du at du alltid er bakpå. Du blir reaktiv istedenfor proaktiv, sier Bengtsson, som vil ha mellomledere til å forstå at jo flinkere de er til å lede oppover – i retning sjefen – jo tettere kommer de på de strategiske beslutningene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS