Ledelse

Jens Stoltenberg har lært av Ukraina-krisen, kunne han fortelle deltakerne på NHO-konferansen i Oslo nylig.

Lærdommer etter Ukraina-krisen

I sin tale til NHO-konferansen i Oslo nylig, trakk Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fram tre lærdommer etter at Russland invaderte Ukraina for et knapt år siden, og brakte Europa inn i en alvorlig krise.

Publisert Sist oppdatert

­− Den første lærdommen er at vi må investere mer i forsvar. Det har vært NATOs budskap lenge. Og det har dere hørt meg snakke om mange ganger før. Men nå mener jeg det ikke kan være noen tvil om nødvendigheten av å investere i vår sikkerhet, sa Stoltenberg.

At Nato-sjefen vil ha mer Forsvar er kanskje ikke akkurat en «bombe», men bakteppet for ønsket er jo sterkt endret det siste året. Dessuten er hans argumentasjon sammenlignbar med hva kriseforsker Synnøve Nesse framhever i et intervju med Dagens Perspektiv om hvordan koronakrisen ble håndtert i ulike land. Vi må tenke mer på samfunnssikkerhet når vi tar beslutninger framover.

Gass fra Russland

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS