Ledelse

Lars-Henrik Gundersen tiltrer sin nye stilling etter nærmere avtale med styret.

Lars-Henrik Gundersen blir ny administrerende direktør i NorSIS

Han kommer fra stillingen som seniorrådgiver i konsulentselskapet Sopra Steria.

Publisert Sist oppdatert

Lars-Henrik Gundersen (42) blir ny administrerende direktør i Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS).

Gundersen kommer fra stillingen som seniorrådgiver i konsulentselskapet Sopra Steria, og har bred erfaring med informasjonssikkerhetsarbeid.

– NorSIS er en av de viktigste aktørene i Norge som bidrar med nyttig og nødvendig informasjon om hvordan folk flest og små og mellomstore virksomheter skal forholde seg til de stadig vanligere digitale angrepene på våre verdier.

– Jeg er ydmyk og stolt over å få lov til å lede dette teamet av faglig kompetente og dyktige medarbeidere i tett samarbeid med styret, sier Lars-Henrik Gundersen.

Han har master i risiko- og kriseledelse og bachelor i ledelse med spesialisering i jus, prosjekt- og endringsledelse.

Spesialist på sikkerhetskultur

Gundersen leder arbeidet med beredskap innen informasjonssikkerhet for Sopra Steria sine kunder. Han har jobbet med sikkerhet i hele sitt yrkesaktive liv.

De siste årene har han spesialisert seg på sikkerhetskultur og den menneskelige faktoren i sikkerhetsarbeidet.

Tidligere har han blant annet jobbet som senior manager for cybersikkerhet i KPMG og vært prosjektleder for informasjonssikkerhet i Politidirektoratet.

– Vi er veldig fornøyde med å få med Lars-Henrik som ny administrerende direktør, sier styreleder i NorSIS, Hans-Henrik Merckoll.

– Han har den perfekte kombinasjonen av bred fagkompetanse og gode lederevner som trengs for å ytterligere utvikle både teamet vårt og NorSIS sin rolle i samfunnet. Med den pågående koronapandemien er det viktigere enn noensinne å styrke den nasjonale bevisstheten rundt digital sikkerhet, og her har NorSIS et viktig samfunnsoppdrag, sier Merckoll.

Lars-Henrik Gundersen tiltrer sin nye stilling etter nærmere avtale med styret.

Powered by Labrador CMS