Ledelse

Tausheten fra mange ledere gjør terskelen høyere for å være ærlig om hvem man er, sier Kjetil A. Vedøy, høyskolelektor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania.

– Ledere må snakke om kjønnsidentitet

Det er fortsatt tøft å stå fram som transperson i arbeidslivet. – Selv om lederne ikke kjenner til at det gjelder noen i kollegiet, er det viktig å ta opp, sier ledelsesekspert Kjetil A. Vedøy.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan ville du reagert hvis en av de ansatte fortalte at han eller hun skulle skifte kjønn? Hvilke reaksjoner ville vedkommende møtt av de andre på arbeidsplassen?

Det er en situasjon alle ledere må være forberedt på å komme opp i.

Det er om lag 25.000 transpersoner i Norge. Det betyr at de har en kjønnsidentitet som er en annen enn det kjønnet de er tildelt ved fødselen. Mens noen identifiserer seg med det motsatte kjønn er det andre som opplever seg verken som kvinne eller mann, eller som begge deler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS