Ledelse

Ledere undervurderer verdien av arbeid i faste team

Å stokke om på grupper og team i innovasjonens navn har sin pris.

Publisert Sist oppdatert

Hvis folk hele tiden settes sammen i nye team og konstellasjoner, kan det gå både på kvaliteten og effektiviteten løs. Det viser forskning fra Bradley Staats, førsteamanuensis ved University of North Carolina, og Robert Huckman, professor ved Harvard Business Schoool.

De to forskerne har studert teamarbeid i ti år, og mener at ledere har en tendens til å undervurdere verdien av faste team, skriver danske Ledelseidag. Fordelene ved å la medarbeidere jobbe sammen over flere prosjekter er ifølge de to forskerne langt større enn tidligere antatt.

Det viser seg at medarbeidere som har lært hverandre å kjenne oppnår bedre resultater, gjør færre feil og har lettere for å håndtere både tidsfrister og budsjetter enn dem medarbeidere som jobber sammen for første gang. Årsaken til at nye team ikke lykkes like godt, er at de i starten bruker tid på å peile seg inn på hva slags kompetanse, personlighet og omgangsform de andre har.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS