Ledelse

Claudio Ranieri var kjent som "den evige toer," etter en rekke 2.-plasser med klubber i forskjellige ligaer. At han skulle lykkes med Leicester var det få, om noen, som trodde. Oddsen på at Leicester skulle ta Premier League-gull var før 2015/2016-sesongen 5000 til 1.

Leicester-suksessen: Holdt seg i flytsonen

– Flaks, og utnyttelsen av den, er undervurdert i medgangsledelse.

Publisert Sist oppdatert

Er det god utnyttelse av flaks og tilfeldigheter, bygging av organisasjonskultur eller rett og slett god ledelse som har bidratt til at en gjeng ukjente fotballspillere gikk bort og vant Premier League i England? Flaks, og utnyttelsen av den, er undervurdert i medgangsledelse, mener ekspertene.

Det er lett å tenke at selv en idiot kunne ha lyktes som leder i gode tider, når alle omstendigheter spiller på lag, og ingenting tilsynelatende kan gå galt. I slike situasjoner minner ekspertene Dagens Perspektiv har snakket med om hvor gode resultatene kunne ha blitt med en virkelig dyktig leder bak roret.

Den virkelig dyktige lederen kan ha vært italienske Claudio Ranieri, som nylig skjøt gullfuglen da han sensasjonelt tok Leicester til ligagull i England. For under et år siden lå laget fortapt i bunnen av Premier League. Med Ranieri nyankommet i sjefstolen, berget klubben mirakuløst plassen. Ingen ventet at laget skulle slå tilbake med seriegull året etter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS