Ledelse

Lerø om Nicolaisen: Handlekraft i høyt tempo

Publisert Sist oppdatert

Inger Ellen Nicolaisen er frisørbransjens Kjell Inge Røkke. Her mangler det ikke på driv og kraft, mot og nyskaping, men det er nok av dem som mener det går over alle støvleskaft til tider.

De 14 personene vi har snakket med i «Toppsjefen», gir henne en samlet lederscore på 71. Hun plasserer seg dermed omtrent på gjennomsnittet av de toppsjefene vi har vurdert. Det er imidlertid påfallende hvor delte meningene om henne er. Det er et snev av «enten er du med meg eller mot meg» over Inger Ellen Nicolaisen. Hun er bra på motivasjon (7) og kommunikasjon (7), men det skorter på sosial teft, nærhet og evnen til å komme godt ut av det med folk (6). Nicolaisen smyger seg ikke beskjedent rundt i gangen som en lyttende sjelesørger. Hun er ikke utstyrt med velutviklede følehorn for å fornemme stemninger og følelser i et arbeidsfellesskap. Det er tempo der Nicolaisen farer fram. Hun er et lokomotiv. Her gjelder det å henge seg på eller koble seg fra. Det er hun som bestemmer fart og retning. Slik var det i alle fall. Nikita har etter hvert vokst seg såpass stort at hun måtte gi rom for, og myndighet, til andre ledere. Nikita kan ikke lenger styres bare ut fra hennes teft og visjoner. Nå kreves det lønnsomhetsanalyser, kontrollsystemer, markedsovervåkningsverktøy, strategidokumenter og policydokumenter for ikke å gå i grøfta. Det er ikke hennes greie. Men hun er klok nok til å forstå at hun har skapt en «butikk» som har vokst henne over hodet. Hennes rolle er nå å være motivator, nyskaper og å utøve eieransvaret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS