Ledelse

Rekrutteringsselskapet Hay ser endringer i LinkedIn-profilen til potensielle kandidater som et signal om at de tenker på å bytte jobb.

LinkedIn-oppdatering – et signal til rekruttererne

Rekrutteringsselskap kobler sin egen database opp mot LinkedIn-info for å løpende kunne følge med på kandidatenes profiloppdateringer.

Publisert Sist oppdatert

Rekrutterere leser kandidaters oppdateringer av LinkedIn-profiler som et signal om økende åpenhet til ideen om å skifte jobb. De følger med på det de mener kan være en underliggende psykologisk motivasjon hos kandidatene, noe som hjelper rekruttererne med å plukke ut interessant informasjon i havet av CV-data.

Financial Times skriver at den britiske delen av det globale rekrutteringsselskapet Hay i januar 2013 var ferdige med å lage et system der det ble laget koblinger mellom deres egen interne kandidatdatabase og LinkedIn på en slik måte at de nå straks får meldinger når potensielle kandidater endrer LinkedIn-profilen sin.

Dermed kan de lese meldingene som strømmer inn når de jakter på nye rekrutteringsmuligheter – ikke ulikt journalister som løpende følger med på Twitter i håp om å finne nyheter.

Powered by Labrador CMS