Ledelse

Ivana Steiro sjekker ut tankene med rognkjeks på anlegget til Tomma Rensefisk.

Lokalpatriot med globalt blikk

20 år etter at bombene smalt i studiebyen Beograd, har serbiske Ivana Steiro (41) tatt over ledelsen for et anlegg som produserer rognkjeks på den lille øya Tomma langs Helgelandskysten.

Publisert Sist oppdatert

Det er ti minutter til arbeidsdagen begynner. Ivana Steiro slenger på seg gule regnsko og en gul regnjakke mens hun surrer sammen håret i en strikk. Det er alltid sjanse for litt regn så langt nord.

Heldigvis ligger produksjonsanlegget hvor hun er daglig leder, et steinkast unna huset hennes i Husby på den lille øya Tomma i Nesna. Kjøreturen tar mindre enn to minutter.

Nede ved brygga står en båt klar for å ta i mot en ny leveranse med rognkjeks – en liten fisk som brukes i oppdrettsnæringen som rensefisk. Det vil si at den spiser lakselus. I Norge fins det totalt 33 anlegg som produserer rognkjeks. Bare to av dem har kvinnelig leder. Steiro er en av dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS