Ledelse

Lykkes med endring?

Hvis du vil øke sjansene for å lykkes med endring, så bør ledere og medarbeidere begynner på samme sted. De bør ha et felles bilde av situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Iblant kan det faktisk også være bra å være enige om at noe er dårlig, fordi det da blir lettere å få til utvikling.

Dette skriver det svenske magasinet Personal och Ledarskap i en omtale av forskningsprosjektet «Sitter vi i samma båt?».

Forskningen er gjort av Ulrica von Thiele Schwarz, psykologiprofessor ved Mälardalens högskola og tilknyttet Karolinska Institutet, samt Henna Hasson, professor i implementeringsvitenskap ved Karolinska Institutet.

De har sett på ti studier og vitenskapelige artikler om endringer, og finner at i 60 prosent av tilfellene så vurderer ledere og medarbeidere situasjonen på arbeidsplassen ulikt.

Bare i rundt en tredjedel av tilfellene har ledere og medarbeidere sammenfallende syn.

I rundt en tredjedel av tilfellene der de har ulike syn, er ledere mer positive enn medarbeiderne. I rundt en tredjedel av tilfellene er lederne mer negative enn medarbeiderne.

Det er dårligst forutsetninger for at endringsarbeids skal lykkes hvis lederen i utgangspunktet overvurderer arbeidsmiljøet eller sitt eget lederskap.

Og slik ser det faktisk ut i rundt en tredjedel av de tilfellene som er studert, ifølge Personal och Lederskap.

Powered by Labrador CMS