Ledelse

– Vi har mye vi skal og må gjøre resten av året og de kommende årene for de mange hundretusen menneskene som potensielt trenger mathjelp. Nå er det alle kluter til, sier Cristiano Aubert.

Matsentralen: – Vi befinner oss midt i den perfekte storm

Daglig leder i Matsentralen Oslo, Cristiano Aubert, beskriver dagens situasjon som «brutal». Det har vært en dobling av mennesker som ber om mathjelp sammenlignet med i fjor.

Publisert Sist oppdatert

­– Vi ser etterdønningene av nedstengningen hvor permitterte mennesker som nå er tilbake i jobb har brukt opp sparepengene sine og ikke lenger har noen buffer, samtidig som alt i samfunnet har blitt dyrere, sier Cristiano Aubert.

Det har vært en kraftig økning i energipriser, krig i Ukraina, matprisene har økt og det har vært tørke på tre kontinenter i år. FN har sagt at de tror det er for lite mat i verden til å dekke behovet, mens det tidligere har vært skjevfordeling av verdens matressurser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS