Ledelse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har fått kritikk for å blande seg inn i Innovasjon Norges styrearbeid.

– Måtte trå varsomt overfor Traaseth

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har vært presset, og via sterke kvinner i regjeringen har han følt seg forpliktet til å sikre at Anita Krohn Traaseth får en grundigere behandling enn styrelederen la opp til, hevder styreekspert.

Publisert Sist oppdatert

De blir nok aldri enige om hva som skjedde i samtalen mellom dem, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og tidligere styreleder i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb.

Årsaken til at Dyb valgte å trekke seg var imidlertid ifølge han selv at han ikke fikk stå fritt til å innlede en prosess mot administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, slik styret hadde blitt enige om. Ifølge Dyb spurte han Røe Isaksen om styret stod fritt til å innlede sak mot Innovasjon Norge–sjefen. Svaret han fikk var «nei, nei, det er ikke slik dette fungerer», hevder han.

Røe Isaksen sa til NRK tirsdag at han ikke har presset Dyb i denne saken. Dyb tolket det annerledes, og valgte å ta sin hatt og gå. Næringsministeren bedyrer at han bare har presentert majoritetseierens syn på saken. Dyb fikk ikke fornyet tillit som styreleder uansett, og derfor mente Røe Isaksen at en forhastet beslutning av en avtroppende styreleder kunne vanskeliggjøre hans etterfølgers arbeid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS