Ledelse

Bjørn Gimming er forholdsvis fersk som leder av Norges Bondelag. Høyere inntekt for bønder er hans viktigste kampsak.

Midt i bondestormen

Bjørn Gimming, nyvalgt leder for Norges Bondelag må takle misfornøyde demonstrerende bønder og et brutt jordbruksoppgjør. Men koronaen ser ut til å komme på plussiden for jordbruket.

Publisert Sist oppdatert

Vi snakker om gårdsbruk og identitet. Bjørn Gimming, som ble leder for Bondelaget i juni, er rødblond og 1.90 høy, ser urolig norsk ut og virker rolig og lavmælt.

Han forteller at han bor på gården Gimming, med 1600 år gamle røtter Iitt sør for Halden, og at både faren hans og han selv har forsket på slektshistorie og gårdshistorie. De eldste skriftlige kildene for gården hans er fra 1341, men det er uklart i hvor mange slektsledd det har bodd Gimming-er der før det, og hvor lenge gården har vært selveid. Kirkebøkene går ikke lenger tilbake enn tidlig 1800-tall.

– Gården het Gylmeimum i middelalderen. Faren min, han er død nå, het Lars. Annenhver eldstesønn på Gimming har hett Lars i uminnelige tider. Hvis jeg hadde hatt en sønn, hadde han nok hett Lars, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS