Ledelse

Hovedavtalen i staten sikrer de ansatte medbestemmelse og forhandlingsrett. Nå ønsker arbeidsgiverne å diskutere endringer i denne avtalen.

Moden for forandring, mener arbeidsgivere

Hovedavtalen i staten skal sikre de ansatte medbestemmelse på egen arbeidsplass. Men arbeidsgiverne mener avtalen er i ferd med å utgå på dato. Avtalen skal reforhandles i 2019, og nå vil lederne i staten ha endringer.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du ikke er blant de 166.000 som jobber i staten, så er sannsynligheten stor for at du aldri har hørt om hovedavtalen i staten. Onde tunger vil ha det til at det har ikke så mange av dem som jobber i staten heller …

Avtalen er unik ved at den sikrer de ansatte i staten medbestemmelse og forhandlingsrett på arbeidsplassen. En rett som kan være utfordrende for arbeidsgiverne.

I staten er det mye som utløser forhandlinger etter hovedavtalen, forteller Mari Trommald, direktør i Bufdir – Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS