Ledelse

Nærhet fra avstand

43 prosent av unge ledere oppgir at fjernledelse er en del av arbeidshverdagen deres, viser ny rapport. Dette blir bare mer og mer naturlig, hevder eksperter.

Publisert Sist oppdatert

«Fordelen ved fjernledelse (ledelse av medarbeidere som ikke fysisk er til stede på kontoret) er at man ikke sitter rett på ting, og derfor kan se muligheter på en annen måte. Derimot tar det mer tid å bli kjent med – og trygg på – sine medarbeidere, og å lære seg hvordan hver enkelt person har behov for å bli ledet», heter det i Tendensrapport 2017, som er utarbeidet av konsulentselskapet Assessit.

I rapporten har 115 ledere som har deltatt i kåringen Årets Unge Ledere 2016 uttalt seg om tendenser og preferanser. Rapporten gir innsikt i de unge ledernes karriereplaner, ambisjoner, prioriteringer og ønsker for fremtiden. Her har de blant annet svart på hva de synes er de største fordelene og ulempene ved fjernledelse, noe som 43 prosent av dem allerede har inkorporert som en naturlig del av ledergjerningen.

Forskning og erfaring har lært oss at det å være en god leder blant annet handler om å være tett på sine ansatte, og å ha et nært og innsiktsfullt forhold til dem. Hos konsulentselskapet Sopra Steria har de imidlertid gode eksempler på at det ikke alltid er den fysiske avstanden som er avgjørende, og at nærheten både kan opprettholdes og holdes ved like gjennom fjernledelse. Hilde Solberg Holm, som er kompetanse og lederutvikler i Sopra Steria, forteller at fjernledelse i enda større grad kommer til å være en naturlig del av hverdagen din. Hun forteller at du ikke trenger fysisk nærhet til dine medarbeidere i hverdagen for å utøve godt lederskap. Men det krever større oppmerksomhet fra din side for å sikre tilstrekkelig dialog.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS