Ledelse

– Bokklubbene er en fantastisk institusjon i norsk kulturliv, og jeg tror det fortsatt finnes et stort marked for bokklubb i en digital verden. Hvordan? Det er det jeg vil finne ut av, sier påtroppende Bokklubbene-direktør Ingeborg Volan.

Nerdenes hevn

Hun beskriver seg selv som lesehest og «nerd». Nå skal Ingeborg Volan få fart i Bokklubbene igjen – etter at de har fått sitt medlemsantall halvert, og vel så det – de siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Volan synes ikke at det å få folk til å kjøpe bøker via bokklubb er et forgangent kapittel, for ikke å si en lukket bok. Tvert imot. Hun sitter fremfor meg på Nasjonalbiblioteket og gløder for skjønnlitteratur både på papir og brett.

Nå skal hun skal hun knekke koden, betror hun meg – ikke bare hvem som leser hva og hvor, men også hvorfor folk leser.

Hun vil gå til roten. Hva stimulerer lesegleden? Hvordan få unge og gamle, kvinner og menn, leselystne og de av oss som primært har gått over til andre medier, til å kaste oss over litteraturens gleder?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS