Ledelse

Stortingspresident Olemic Thommessen definerer sin primære oppgave som «å sørge for at huset fungerer best mulig som en demokratisk arena». Han er bindeleddet mellom de ansatte og representantene.

Nest fremst blant likemenn

Han innehar nummer to-posisjonen i Norge, kun slått av Kongen. Da hjelper det nok å være godt skodd med folkeskikk. Likevel klarer ikke stortingspresident Olemic Thommessen helt å unngå trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

Å være stortingspresident er å være nummer to i Norge etter kongen, og det er – som nåværende stortingspresident Olemic Thommessen selv påpeker – en protokollær posisjon som har sine historiske årsaker. («Protokollær» innebærer at noe er samsvar med protokoll, det vil si formaliteter og sermonier – gjerne i diplomatisk samkvem. Red.anm)

Ikke desto mindre mener Thommessen at stortingspresidentstillingen sier noe om hvor viktig Stortinget er.

– Vi har et system med en tredeling av makten. Og av de tre, er det parlamentet vårt som er den øverste instans. Derfor er det naturlig å synliggjøre denne rollen utad. Alle instanser må ha et bevisst forhold til hvordan de fremstår i det offentlige rom. Jeg har en spesiell rolle å spille som husets øverste leder, uavhengig av hvilken regjering vi har.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS