Ledelse

Syv Oslo-skoler står i dag uten rektor, og har kun en midlertidig løsning.

– Ødelegger gode skoler

Nesten 40 prosent av Oslo-skolene har byttet rektor siden januar i år. Ekspertene mener at gode skoler kan bli ødelagt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten.

– Uten en god og stabil rektor er det faktisk ikke muligå lage en god skole for elevene, mener Jon Morten Melhus, forfatteren av boken Riktig rektor? Sjansespillet som avgjør ditt barns skolegang, der han fokuserte på rektorrollen i norsk skole.

Tall Aftenposten har fått fra Utdanningsetaten i Oslo viser at 20 skoler fikk ny rektor til skolestart. Syv skoler står i dag uten rektor, og har kun en midlertidig løsning. 23 skoler har fått ny assisterende rektor til skolestart.

Direktør Astrid Søgnen i Utdanninsetaten i Oslo sier til Aftenposten at de har et godt samarbeid med Utdanningsforbundet når det gjelder ansettelsen av rektorer. Ifølge Søgnen er det et feil bilde å si at hver tredje rektor er skiftet ut, fordi mange av dem fortsatt er i Oslo, på nye skoler.

– Oslo har mange krevende skoler med en utfordrende elevgruppe. Vi ser at det er vanskeligere å skape stabilitet over mange år på noen av skolene. Dette arbeider vi med og vurderer forskjellige virkemidler, sier direktør Astrid Søgnen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS