Ledelse

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen hevder arbeidsledigheten kommer. Og vi har bare sett begynnelsen.

Økende arbeidsledighet

Og det skal bli verre, hevder ekspert.

Publisert Sist oppdatert

Sjeføkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen, sier til Aftenposten at han vanskelig kan se for seg at færre enn 30 000 personer må slutte i jobbene sine i oljerelaterte bedrifter.

Nye tall fra Arbeidskraftundersøkelsen viser en oppgang i arbeidsledigheten på 0,2 prosentpoeng, til 4,1 prosent ledighet i Norge. Ifølge Andreassen er det ikke et spørsmål om ledigheten vil øke ytterligere, men heller om hvor raskt og hvor mye.

– Mange har spurt seg hvorfor ikke oljeprisfallet har fått større konsekvenser for Norge ennå, men det har vært alt for tidlig å se det. Ordrereservene som har holdt aktiviteten oppe til har først nå begynt å falle, og SSBs konjunkturbarometer viser markert oppbremsing i oljerelaterte virksomheter. Det har likevel bare så vidt begynt, og konsekvensene på arbeidsmarkedet vil bli mer alvorlige enn vi har sett hittil. Ut over andre halvår i 2015 vil vi se økt arbeidsledighet, og selv da vil det være langt igjen, sier han til avisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS