Ledelse

– Omstilling blir hverdagen

Regjeringens arbeid med nasjonal kompetansestrategi kan føre til en bedre samordning i en hverdag som blir stadig mer preget av omstilling, hevder LO.

Publisert Sist oppdatert

10. november samlet partene i arbeidslivet seg for å gi viktige innspill til arbeidet. Noen av spørsmålene var knyttet til hvordan vi kan sikre tilgang til nok kvalifisert arbeidskraft, god kompetanse og målrettet læring i arbeidslivet, skriver LO på sine hjemmesider.

Kunnskapsminister forteller at omstilling blir den nye hverdagen for både arbeidsgivere og arbeidstakere:

– Evne til omstilling i arbeidslivet blir stadig viktigere i årene framover. Skal Norge nå målet om et konkurransedyktig næringsliv og fortsatt økonomisk vekst, må vi sørge for et arbeidsliv med god kompetanse og tilgang til kvalifisert arbeidskraft. For å få til dette er vi avhengig av et nært samarbeid med partene i arbeidslivet, sa Røe Isaksen.

LO-sekretær Trude Tinnlund mener situasjonen krever en enda bedre samordning.

– Det er flott at startskuddet nå går for å få til en samlet nasjonal strategi for kompetansepolitikk. Vi trenger bedre samordning på dette området. Det er behov for ny giv tilpasset nye og voksende utfordringer i arbeidslivet – mye står på spill, sier hun.

Powered by Labrador CMS