Ledelse

Deltakerne i «Oppdrag lykke» ble loset gjennom oppmerksomhets­øvelser som brukes av jagerflygere og helikopterpiloter. En av øvelsene ble gjennomført i en testtank ved Flymedisinsk Institutt (bildet). HR-direktør i Nordea Norge, Stine Fjell, i midten til venstre, forsker og instruktør Anders Meland foran til høyre.

Oppdaget mental trening gjennom «Oppdrag Lykke»

Stine Fjell, HR-direktør i Nordea Norge, ble introdusert for oppmerksomhetstrening som deltager i NRK-programmet Oppdrag Lykke. Nå har hun lagt inn noen korte økter med mental trening hver dag.

Publisert Sist oppdatert

Stine Fjell var en av deltagerne i TV-programmet Oppdrag Lykke, en NRK-serie som har rullet over skjermene denne høsten. Prosjektet var å se om deltagerne, fire helt vanlige mennesker, kunne få en litt lykkeligere hverdag ved hjelp av teknikker og tips fra positiv psykologi. I ett program ble deltagerne introdusert for trening i oppmerksomhet nærvær, også kalt mindfulness. En teknikk med røtter i buddhisme og meditasjon. Stine Fjell forteller at hun i utgangspunktet var skeptisk.

Les også hovedsaken: Trente oppmerksomheten, spisset konsentrasjonsevnen

– Mindfulness har vært hausset veldig opp, og det var ikke et verktøy det var naturlig for meg å oppsøke. Jeg tenkte at dette var noe som var forankret i tro og religion på en måte som jeg ikke identifiserte meg med.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS