Ledelse

Oslo er tredje beste by i verden på talentutvikling

Norge er helt i verdenstoppen på å utnytte fag- og teknisk kompetanse.

Publisert Sist oppdatert

I en verdensomspennende arbeidsmarkedsundersøkelse rangeres Norge på 4. plass i en global måling over evne til å tiltrekke, utvikle og beholde talenter.

Norge må i år også se seg slått av Sveits, Singapore og USA. Bak Norge kommer Danmark, Finland og Sverige hakk i hæl.

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) er en verdensomspennende undersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Tata Communications. Dette er en årlig benchmark som måler 114 byer og 125 lands evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talenter.

Bruno Lanvin, direktør ved INSEAD er en medforfatterne av rapporten.

– Det er kun to ikke-europeiske land i topp 10; Singapore og USA. Det forsterker inntrykket av Europa som en tungvekter innen talentuvikling. Samtidig ser vi at land med gode utdanningsinstitusjoner er best på å tiltrekke seg talent, sier han.

Førsteamanuensis ved INSEAD, Felipe Monteiro, peker i en pressemelding på at gründeregenskaper virker å være viktige egenskaper for å lykkes. Alle organisasjoner må tiltrekke seg denne typen talenter.

Tallene viser at vi er gode på å beholde og utvikle våre egne talenter her i Norge.

– Grunnen til at vi gjør det bra, er nok i stor grad våre sosiale goder og sikkerhet på jobb, utdanningssystemene våre – og det at det er et klart skille mellom jobb og fritid. Det er ingen tvil om at vi har det godt i Norge», sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco-konsernet.

Norge er også ledende globalt på å utvikle talent og på å utnytte seg av fag- og teknisk kompetanse.

  • Les hele rapporten her

Oslo

I rapporten pekes det på at byer og regioner har inntatt en stadig viktigere rolle i talenutviklingen.

Helt i toppen troner Washington D.C som blir rangert som verdens beste sted for talenutvikling.

Samtidig viser det seg at Oslo er tredje best. De relativt små nordiske byene fremstår samlet nesten i egen klasse. København kommer på andre plass globalt, mens Helsinki er nummer syv og Stockholm 11.

Men Norge kommer likevel ut dårligst på det å tiltrekke seg internasjonale kandidater.

– Vi kan ikke fortsette med å ha norsk som krav i nesten alle jobbene våre, når de fleste snakker engelsk. Vi ekskluderer altfor mange talenter og gjør det vanskelig å komme til Norge, sier Sneve.

Teknologisk utvikling

Den teknologiske utviklingen går mye fortere enn evolusjonen, og det er vanskelig å ta skikkelig innover seg de endringene vi vil se fremover.

– Det er en enorm jobb for AS Norge å omstille seg, og vi trenger de beste menneskene. Da er internasjonal erfaring og kompetanse utenfor landegrensen helt essensielt. Uten mangfold går det dårlig med innovasjonstakten. Her kan Norge bli bedre, sier Sneve.

Powered by Labrador CMS