Ledelse

Rektor ved OsloMet Christen Krogh.

– Påske er tiden for lett lektyre

Rektor ved OsloMet Christen Krogh anbefaler leserne å slå seg ned i sofaen med den klassiske, britisk spionromanen «Sløve Hester» av Mick Herron.

Publisert Sist oppdatert

– Hvilken bok anbefaler du våre lesere å lese i påsken?

– Jeg har en forkjærlighet for klassiske britiske spionhistorier i le Carre -genren. Jeg har nettopp lest Mick Herrons «Sløve Hester» og kan definitivt anbefale den for de som liker britiske karakterer, Londons grå bakgater og bygninger som bakgrunn og subtil humor krysset med heseblesende, men veloverveid handling.

Foto Sløve Hester av Mick Herron. (Forlag: Aschehoug)

– Hva handler boken om?

­– Boken handler om en avdeling i britisk etterretning bestående av folk som har feilet i tjenesten, men som av ulike grunner ikke har blitt, eller kan bli, sagt opp. Avdelingens tilnavn er «sløve hester» etter navnet på gata som kontoret ligger i. Hovedpersonen River Cartwright feiler spektakulært på sin siste «eksamen» for å bli feltagent og plasseres deretter i denne avdelingen – fordi hans bestefar er en tidligere renommert spion. Ved en serie tilfeldigheter blir avdelingen involvert i en terroraksjon som ser ut til å kunne ende med at et offer blir halshugget. Eller er det egentlig en terroraksjon?

– Hvorfor anbefaler du denne boken?

– Påske er tiden for lett lektyre. Dette er en historie som lener seg akkurat passe framover og som kan leses både sammen med en kopp te og et glass vin.

– Hva lærte du/ble fanget av da du leste denne boken selv?

– Gode historier er sin egen belønning. Det var karakterene som dro meg inn i akkurat denne historien. Den har forresten nettopp kommet ut som serie på Apple TV. Det kan hende at jeg skal se akkurat den i påsken. Og det kan jo også være et alternativ for de som heller hviler hendene på armlenene en å bruke dem til å holde i en bok. God påske!

Powered by Labrador CMS