Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Personlighetstyper til besvær

Er det atferden eller personlighetstrekkene våre som avgjør hvordan teamet vårt fungerer? Konsulenter fra Deloitte har tatt utgangspunkt i det siste, og får både ramsalt kritikk og ros fra ekspertene Dagens Perspektiv har snakket med.

Publisert Sist oppdatert

Ledere evner ikke å identifisere eller tolke de ulike personlighetstypene innen teamene sine, hevder konsulenter fra Deloitte. Dét kan være en viktig årsak til at organisasjoner ikke lykkes. I en artikkel i Harvard Business Review blir dette slått stort opp, og det vies også plass til konsulentselskapets system, Business Chemistry, som identifiserer fire primære arbeidsmåter, knyttet til de ulike personlighetstypene. Deloittes relaterte strategier for at disse oppnår felles mål, presenteres også i artikkelen.

Konsulentene hevder at de eksisterende personlighetstestene ikke fanger opp personlighetstypene eller arbeidsmåtene til folk, siden testene ikke er skreddersydde etter arbeidsplassene. De avhenger dessuten for mye av teammedlemmenes selvinnsikt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS