Politidirektør Benedicte Bjørnland flankert av sine to mentorer, spesialetterforsker i Økokrim Jenny A. Engeland Hansen og etterforsker og DPA fagkontakt i Øst politidistrikt Hamza el Mekki Gartit.

Politiet tenker nytt: Snur rollene på hodet med omvendt mentoring

For å heve den digitale kompetansen i toppledelsen, hentet Politidirektoratet inn de aller beste konsulentene – unge medarbeidere i egen etat med høy digital kompetanse.

Publisert

– Jeg tror ikke det hadde vært like effektivt om jeg hadde satt meg på skolebenken og tatt et kurs, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

I løpet av et år, møtte hun to unge kollegaer til jevnlige samtaler om det mørke nettet, blockchain, kunstig intelligens og andre områder der politiet jobber for å være i forkant. Møtene var del av et nytt omvendt mentorprogram som Politidirektoratet har testet ut, der unge medarbeidere med høy digital kompetanse fungerte som mentorer for topplederne.

– Jeg hadde veldig mange forhåpninger på forhånd, og alt har blitt innfridd, sier Jenny A. Engeland Hansen, spesialetterforsker i Økokrim. Sammen med politibetjent Hamza el Mekki Gartit, etterforsker og DPA fagkontakt i Øst politidistrikt, hadde hun rollen som mentor for politidirektøren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS