Ledelse

Felt som Oseberg kan nå produsere mer gass hele sommeren.

Regjeringen godkjenner videreføring av høy gassproduksjon

Tre norske gassfelt har fått justert produksjonstillatelsene sine og vil dermed få opprettholde den høye produksjonen sin framover.

Publisert Sist oppdatert

– Disse vedtakene vil ikke øke den samlede daglige eksporten av gass fra norsk sokkel vesentlig, men legger til rette for at dagens høye leveransenivå kan videreføres fremover. Nærmere spørsmål om hva dette vil bety for produksjonsvolum fra de ulike feltene må rettes til operatøren for de ulike feltene, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

Det dreier seg om feltene Oseberg, Troll og Heidrun. I en pressemelding skriver Equinor at økningen i tillatelsene gjør det mulig å opprettholde produksjonen på samme nivå gjennom sommermånedene og fram til 30. september. Oseberg og Troll kan eksportere rundt en milliard kubikkmeter ekstra gass, mens Heidrun har mulighet for 0,4 kubikkmeter mer.

– For oss er det viktig å legge best mulig til rette for at selskapene kan opprettholde dagens høye produksjon også fremover. Gjennom vedtakene for Oseberg-, Troll- og Heidrun-feltene gjør vi dette, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS