Ledelse

Det oppstod brann i avfallsanlegget til Returkraft på Langemyr, like nord for Kristiansand sentrum etter eksplosjonen i juni 2021. Flere personer skadet i ulykken. Foto: KBR/UAS Norway, Anders Martinsen / NTB

Retten enig med styret: Toppsjef mistet styrets tillit etter lettvint omgang med sikkerheten

Lettvint omgang med helse, miljø og sikkerhet, samt påstander om fryktkultur, ble Returkraft-sjefens bane.

Publisert Sist oppdatert

­11. mars 2022 ble Odd Terje Døvik, administrerende direktør i Kristiansand-selskapet Returkraft AS sagt opp av sitt eget styre. Han mente at oppsigelsen var ugyldig, og gikk til sak mot selskapet. I tillegg til at han ville ha oppsigelsen kjent ugyldig, krevde han erstatning og lov til å fortsette i stillingen som daglig leder.

Døvik tapte saken i Agder Tingrett. Retten mener i sin domsslutning fra 5. oktober at oppsigelsen holder vann. Han får ikke komme tilbake til selskapet. I tillegg ble han dømt til å betale både egne og selskapets saksomkostninger. Noen erstatning får han heller ikke.

Dommen er ennå ikke rettskraftig. Ankefristen er på fire uker etter domsavsigelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS