Ledelse

Berit Svendsen og Rune Bjerke kan risikere å bli rapporterende til hverandre hvis Svendsen beholder styrevervet sitt i DNB etter at hun trer inn som utenlandssjef for Vipps i starten av neste måned. Her fra Arendalsuka.

Rune Bjerke og Berit Svendsen blir hverandres «sjefer»

Publisert Sist oppdatert

Berit Svendsen skal etter planen tre inn som utenlandssjef i Vipps om en måneds tid. Når hun gjør det, kommer hun til å ha noen interessante relasjoner med DNB-sjef Rune Bjerke.

Rune Bjerke er som kjent konsernsjef i DNB ASA, og DNB innehar 51,48 prosent av aksjene i selskapet VBB AS – fusjoneringen mellom Vipps, Bank ID og BankAxept – hvor Svendsen nylig ble ansatt av daglig leder Rune Garborg. Rune Bjerke er altså toppleder i DNB, og Berit Svendsen er en høytstående leder i datterselskapet VBB.

Rune Bjerke er dessuten også styreleder i VBB. Det betyr at Bjerke i sitt styreverv skal jobbe for å ivareta aksjonærenes interesser, som er selskapet han selv leder. Det betyr også at Svendsen indirekte rapporterer til Bjerke gjennom Garborg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS