Ledelse

Utenriksminister og partileder Birgitte Nyborg tar alle triks og midler i boka i bruk for å holde på egen makt, ære og posisjon i den nye Borgen-serien.

Så vakkert og stygt kan ledelse være

I den nye sesongen av «Borgen» får vi servert ledelse i praksis – i både vakker og stygg tapning, der makt, politikk og lederskap er ingrediensene. Men mye av det vi ser i den danske serien, ville ikke ha skjedd i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Utenriksminister Birgitte Nyborg skal holde pressekonferanse om en ny handelsavtale med Kina. Det blir stusslige greier. Det forventede «pressekorpset» uteblir. De har istedenfor vært hos statsminister Signe Kragh og overvært hennes pressekonferanse om regjeringens nye satsing på barnefamilier – som ble avholdt samtidig … «The Future is Female», som den ferske statsministeren twitrer…

Dermed er scenen satt for en ny omgang med den danske suksess-serien «Borgen». Hvis du er født før årtusenskiftet må du ha sett – og i alle fall hørt om – denne TV-seriesuksessen, der det politiske naturtalentet Birgitte Nyborg er den sentrale hovedpersonen. Gjennom tre sesonger mellom 2010 og 2013 fulgte vi Nyborgs vei til makten, først som partileder i det nye partiet ‘Nye Demokrater’, siden som folkevalgt og statsminister.

TV-serien ble en braksuksess, ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Også i Norge satt vi som fjetret og ventet på neste episode av «Borgen».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS