Ledelse

Styreleder ved NMBU, Siri B. Hatlen, får kritikk fra universitetets akademikere.

Siri Hatlen svarer kritikerne: – Et styre opererer ikke i et vakuum

Etter krass kritikk fra en rekke representanter fra fagmiljøet ved NMBU slår styreleder Siri B. Hatlen tilbake. Hun er ikke overrasket over «at det er sterke oppfatninger om hva som er den beste og 'riktige' løsningen.»

Publisert Sist oppdatert

I et åpent brev publisert i universitetsavisen Khrono tidlig denne uken gikk en rekke professorer ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) til angrep på styreleder Siri B. Hatlen og flere av styremedlemmene.

Bakgrunnen for brevet er den nye modellen for ansattelse av rektor og ekstern styreleder, som førte til at Hatlen fikk vervet som styreleder.

"Ved NMBU opplever vi nå en øverste ledelse som i stor grad ignorerer fagmiljøet, og som presser frem beslutninger som store deler av fagmiljøet mener er ødeleggende for universitetet," heter det i brevet fra professorene, som blant annet retter kritikk mot styrets avgjørelse om å gjennomføre en omfattende omorganisering av universitetet kun fire år etter forrige omorganisering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS