Ledelse

Dersom arbeidsgiver har grunnlag for å mene at produktiviteten vil bli redusert ved å jobbe fra hytta, kan det også tillegges vekt når det skal vurderes om det er greit.

Sjefen kan nekte ansatte å jobbe fra hytta

Dersom leder har grunn til å tro at arbeidsforholdene på hytta er vesentlig dårligere enn hjemme, og at utstyret ikke kan tas med dit, kan det være en saklig grunn til å nekte den ansatte hyttekontor, sier jurist.

Publisert Sist oppdatert

Svært mange ansatte jobber i disse dager fra hjemmekontor. I vinterferien lurer noen nå på om de kan flytte med seg hjemmekontoret til hytta.

Selv om arbeidsgiver nå kan pålegge hjemmekontor, er det en viss usikkerhet knyttet til hvor langt styringsretten går med hensyn til å bestemme hvor dette hjemmekontoret skal være.

– Det er imidlertid et grunnleggende prinsipp at arbeidsgiver må ha et saklig grunnlag for å utøve sin styringsrett. For at arbeidsgivere for eksempel skal kunne nekte ansatte å jobbe på hytta, må det være en saklig grunn til dette, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Hans Gjermund Gauslaa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS