Ledelse

– Jeg tror ikke den nye regjeringen vil sette noen sluttdato for norsk oljevirksomhet. Men jeg har fortsatt tro på at den vil starte utfasingen, sier leder i Naturvernforbundet Truls Gulowsen.

Skal lese regjeringserklæringen med lupe

– Jeg skal lese regjeringserklæringen med lupe. Fasen vi har vært i til nå består i å spille inn gode forslag. Vi håper partiene leser våre innspill like nøye som vi skal lese deres utkast til regjeringserklæring i retur, sier Truls Gulowsen.

Publisert Sist oppdatert

Den nye lederen i Naturvernforbundet synes det er trist at SV har trukket seg fra sonderingene om å danne en ny, rødgrønn trepartiregjering.

– Det gir et trist signal. Det er et skremmende uttrykk for miljøansvaret Sp og Ap har lagt til grunn i prosessen, når SV mener de får mer igjen ved å stå utenfor regjeringen enn gjennom forpliktende samarbeid, sier Gulowsen.

Men han har like vel tro på at den nye regjeringen vil føre en mer offensiv klimapolitikk. Det har Jonas Gahr Støre lovt, minner han om.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS