Ledelse

Ole Gunnar Solskjærs rolle som manager i Manchester United har vært truet lenge. Men han sitter der fortsatt.

Skandinavisk ledelse i Premier League

Ny bok setter søkelys på Ole Gunnar Solskjærs lederstil.

Publisert Sist oppdatert

I boken Pakten med de røde djevelene skriver forfatter Gunnar Ringheim om Solskjærs lederstil. Han beskriver den som «skandinavisk».

Ringheim har det fra en av de som har jobbet tettest på Solskjær selv, tidligere Kongsvinger-trener og Solskjærs assistent i Cardiff, Molde og nå Manchester United, Mark Dempsey. Han er full av lovord om sjefen sin og beskriver ham om mulig enda mer jordnær og ydmyk enn han ofte kan virke i media. Samtidig avviser han at Solskjær er for myk for hardbarkede superstjerner.

– Jeg har sett Ole i garderoben, han kan være knallhard. Han er tøff og nødeløs når det er behov for det. Han godtar ikke nye tull. Ole setter grenser for spillerne, og holder dem ansvarlig når det er nødvendig. Ole har emosjonell kontroll; han roper ikke, han skriker ikke, han mister aldri fatningen. Han er manager på en verdig måte, men jeg kan forsikre om at ingen er i tvil om hvem som er sjefen. Spillerne vet at de kan stole på Oles lojalitet til dem, ingen ting lekker ut fra garderoben. Det er aldri noe mediesirkus med Ole. Mens mange managere driver fryktbasert ledelse, styrer Ole med respekt og empati, sier Dempsey til forfatteren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS