Ledelse

Som et motbilde presenterer forskerne en mer beskjeden liste for vellykket lederskap.

Slik blir du en realistisk sjef

Ledere bombarderes med teorier og suksessoppskrifter som skal gjøre dem til bedre ledere. To svenske forskere mener at det er på tide at vi får et mer realistisk og konkret syn på lederskap.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Har du hørt om transformasjonsledelse, karismatisk ledelse, autentisk, bærekraftig og verdibasert ledelse? Listen over hva som skal gjøre deg til en bedre leder er lang.

I den nye boka Leadership - en interaktiv tilnærming analyserer forskerne Mats Alvesson og Stefan Sveningsson hva som skjer når blandede ledelsesteorier møter den komplekse virkeligheten. Man kan trygt si at det ikke alltid går som planlagt.

– Selvfølgelig kan moteteoriene om ledelse fungere som inspirasjon, men de fungerer ikke alltid like godt i den praktiske ledelseshverdagen, sier Stefan Sveningsson, som er professor ved Lunds universitet, til nettstedet Chef.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS