Ledelse

Slik får du tid til de små tingene

20 prosent av aktivitetene skaper 80 prosent av verdien, heter det. Det betyr ikke at man bør neglisjere de siste 80 prosentene av aktiviteter. Her er tre tips for å få unna rutineoppgavene.

Publisert Sist oppdatert

De store aktivitetene: legge strategi, innovasjon, utvikle de ansatte. De store spørsmålene som krever store svar. Disse går ofte på bekostning av de litt mindre oppgavene – rutineoppgavene. Opphopingen av e-post, de nyeste artiklene du burde lest, en introduksjon du lovte å gi. Disse oppgavene kommer ofte i andre rekke.

Mange synes det er greit, og omfavner 80/20-begrepet – at 20 prosent av alle aktivitetene på jobben står for 80 prosent av verdiskapningen. Man kan la disse resterende 20 verdiskapningsprosentene leve sitt eget liv. I mange tilfeller kan man tillate seg dette, spesielt hvis man er selvstendig næringsdrivende.

I andre tilfeller er det ikke sikkert det faller i god jord å gå glipp av denne verdiskapningen, og må ta fatt på disse mindre viktige men likevel nødvendige oppgavene, skriver markedsstrategen Dorie Clark til Harvard Business Review.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS