Ledelse

Medgrunnlegger i Equality Check, Isabelle Ringnes, mener det første steget på veien mot mer rettferdig lønn for alle, handler om å ha en datadreven tilnærming til problemet.

Slik kan ledere bidra til å lukke lønnsgapet

Lik lønn for likt arbeid høres kanskje opplagt, ­rettferdig og riktig ut. Dessverre er ikke alltid det realiteten. Du som arbeidsgiver kan ved hjelp av noen få grep sikre at de på samme nivå, blir lønnet likt.

Publisert Sist oppdatert

I koronaåret 2020 hadde kvinner en gjennomsnittlig månedslønn på 45.190 kroner, noe som utgjør 87,5 prosent av gjennomsnittlig månedslønn blant menn, viser tall fra SSB.

Kvinner som jobber fulltid i Norge, tjener 88 prosent av hva menn per time, ifølge CORE – Senter for likestillingsforskning.

De konkluderer med at noen av årsakene til lønnsgapet skyldes blant annet forskjellige karrierevalg blant menn og kvinner og at menn i større grad har resultatansvar på jobb som fører til større bonuser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS