Ledelse

Tøffe tak: Konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø, har spart inn 455 millioner kroner, og samtidig fått mer fornøyde kunder.

Sporveien-sjef Cato Hellesjø: – Snudde opp-ned på alt

Sporveien-sjef Cato Hellesjø måtte gå til politiet og sørge for at kolleger kom i fengsel. Han skulle helst vært opplevelsen foruten, men som leder har han lært mye av hendelsen. I dag leder han et selskap som har gjennomført en utrolig effektivisering.

Publisert Sist oppdatert

– Det gjør vondt ennå når jeg tenker på det. De dømte i denne saken må til sammen sone 25 år i fengsel, sier Hellesjø.

Vi spaserer ned Økernveien, på vei ned til Tøyen t-banestasjon. Vognførere hilser begeistret på konsernsjefen etter endt skift. Hellesjø smiler, og håndhilser på kollegene. Den gjensidige respekten er slående. Smilene er ekte. Sammen vet de at de har bidratt til utrolige resultater for selskapet på kort tid.

Noen år tidligere var bildet av Sporveien et annet. Det var i 2011, etter at Hellesjø hadde sittet to år i sjefstolen, at Unibuss-skandalen brøt ut. Korrupsjonen besto i at fire Unibuss-ledere, en salgsleder i det tyske selskapet Man i Norge og lederen for et byggefirma «systematisk tilegnet seg store verdier ved mange handlinger over lang tid», ifølge dommen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS