Ledelse

Jens Petter Gitlesen har stått opp for utviklingshemmede i mange år. Kanskje politikerne gjør mer enn å bare lytte litt beskjemmet denne gangen?

Står opp for de som sitter aller nederst ved bordet

Nå og da blir rettssikkerheten, rettighetene og levekårene til psykisk utviklingshemmede en stor mediesak. Da dukker alltid Jens Petter Gitlesen opp.

Publisert Sist oppdatert

For eksempel denne uken, da VG avslørte hvordan minst 133 norske kommuner regelrett satt mer enn 2000 mennesker i «varetekt, med brev og besøksforbud» under korona-nedstengingen.

Den fullstendige isolasjonen av mennesker, de fleste av dem bor i sine egne hjem – privat, i bofellesskap eller omsorgsboliger som de selv betaler for – er klart ulovlig og et klokkeklart brudd på grunnleggende menneskerettigheter. Det konstaterer både juss-professorer og det erkjenner kommunenes intresseorganisasjon KS.

Når slike saker dukker opp, da ringer VG, NRK og vi andre til Jens Petter Gitlesen. Siden 2009 har han vært leder i Norsk forbund for utviklingshemmede (Nfu). Det er en Sisyfos-jobb.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS