Ledelse

Direktør Stein Olav Henrichsen har ledet Munchmuseet gjennom en svært turbulent periode de siste 10 årene. Arbeidet ble kronet med storstilt åpning av nye Munch i Bjørvika sist helg. Nå forteller Henrichsen om de strategiske valg han tok for å komme dit.

Strategien var klar: Munch skulle til Bjørvika

Da Stein Olav Henrichsen som fersk museumsdirektør fikk vite at det ikke ble noen flytting av Munchmuseet likevel, la han en ambisiøs strategi.

Publisert Sist oppdatert

Det blir alltid bråk når et viktig bygg skal bygges eller flyttes i Norge. Vi nevner i fleng: Ny hovedflyplass, Operaen, Regjeringskvartalet, Nasjonalmuseet, kulturhus i nesten alle norske kommuner, stupetårnet i Hamar ...

Da det nye Munch-museet åpnet denne uken, var det også etter årelange debatter om lokalisering, arkitektur, utforming og organisering. Striden om Munch har bestått av en salig blanding av politikk, kunst, økonomi, design og arkitektur. Alt fra lokalisering, materialvalg, logo og bar-konsept har blitt dissekert, diskutert, debattert og omkranglet.

Det er veldig typisk norsk. Og veldig gøy for mediene. Det er vel bare fotballekspertene av de faste rikssynserne våre som ennå ikke har ment noe om det nye Munch-museet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS