Ledelse

«Korrupsjonsjeger»: Kasper Vagle har sammen med Stian Nalum Tvetene sett nærmere hva som skjer med selskaper som blir tatt for korrupsjon. Funnene er beskrevet i de to studentenes masteroppgave ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Studie: Ingenting å tape på ­ korrupsjon

Investorer i amerikanske selskaper som er tatt for korrupsjon taper ingenting sammenlignet med markedet ellers, viser ny undersøkelse. Sannsyligheten er høy for at vi ville fått det samme resultatet for norske aktører, mener masterstudent med bakgrunn fra Transparency International.

Publisert Sist oppdatert

Så lenge du ikke blir tatt, går det bra. Men korrupsjon lønner seg ikke for den som blir tatt. Slik kunne det fort være – og slik tror vi kanskje også at det er. Nå har to masterstudenter imidlertid revet hull på denne «sannheten». I en masteroppgave viser de at det å bli tatt for korrupsjon har små konsekvenser for bedriftene det gjelder.

Kasper Vagle og Stian Nalum Tvetene har tatt for seg amerikanske, børsnoterte selskaper som er blitt tatt for korrupsjon og sett på hva en domfellelse eller store bøter gjør for selskapets konkurransesituasjon. I en masteroppgave ved Norges handelshøyskole (NHH), har de sett på utviklingen av aksjekursene til selskapene.

– Vi finner at investorer i amerikanske selskaper tatt for korrupsjon ikke taper noe i forhold til markedet generelt, sier Kasper Vagle.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS