Ledelse

Telenor-styreleder Gunn Wærsted mener at styrekomiteer er en god idé, så lenge man styrer unna en strategikomité: – Er det ett område styret må jobbe fram i fellesskap så er det strategien for organisasjonen, sa hun på Styre­konferansen 2017. BIldet er fra ett annet arrangement tidligere i år.

Styrekomiteer på fremmarsj

Større krav og hyppige endringer er i ferd med å gjøre styrearbeidet til en fulltidsjobb. Løsningen kan være noe så enkelt som en komité.

Publisert Sist oppdatert

Telenor, Statoil, Hydro, Orkla, DNB, Yara, Schibsted, Aker BP, Gjensidige og Storebrand. Hva har alle disse virksomhetene til felles? Alle sammen benytter seg i stor grad av styrekomiteer.

Det har skjedd en endring i hvordan styrene arbeider og organiserer seg. Styrer får stadig større ansvarsområder, og for at de skal unngå å bruke dagevis på disse oppgavene oppretter de mindre grupper sammensatt av personer med ulike spesialfelt: styrekomiteer.

Bruken har skutt i været de siste årene. Både godtgjørelseskomiteer, som blant annet arbeider med spørsmål rundt bonuser, lederlønninger og opsjoner, og revisjonskomiteer, som arbeider med virksomhetens regnskapsrapportering, har blitt svært vanlige å benytte seg av. Men hva er egentlig årsaken?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS