Ledelse

Styrekvinner fremmer innovasjon

Flere kvinner i styrene gir endringer i organisasjonen som fremmer innovasjon, viser studie fra Handelshøyskolen BI.

Publisert Sist oppdatert

Flere kvinner i styrene utløser flere meninger. De bidrar også til at hele styret stiller bedre forberedt og er mer engasjert. Det skriver Handelshøyskolen BI i en artikkel hos forskning.no.

BI-professor Morten Huse har sammen med forskerne Mariateresa Torchia og Andrea Calabrò ved Tor Vergata-universitetet i Roma gjort en studie blant administrerende direktør i et utvalg mellomstore norske virksomheter, og fikk inn 341 svar.

– Resultatene viser at det er en signifikant og positiv sammenheng mellom kvinneandelen og graden av organisasjonsmessig innovasjon i bedriften, sier Morten Huse til forskning.no

Studien påviser at det er høy kvinneandel i kombinasjon med forskjellighet og grad av forberedelse som bidrar til økt innovasjon.

– Økt kvinneandel utløser flere meninger og perspektiver i styrets drøftinger. Studien viser også at økt kvinneandel er har en positiv virkning på hvor forberedte og engasjerte styremedlemmene er, sier Huse i artikkelen.

Godt forberedte og engasjerte kvinner i styret viser seg for øvrig å ha en positiv effekt også på de øvrige styremedlemmene. Også gutta må da bevise at de er godt forberedt og engasjert. Menns adferd ser altså ut til å endres når det kommer kvinner inn i styrene.

Powered by Labrador CMS