Ledelse

Styrekvinner undervurderes

Menn i styrer tror ikke at kvinnene i styrene har så mye kompetanse som de faktisk sitter inne med, viser analyse fra Harvard Business School.

Publisert Sist oppdatert

Her hjemme har 2014 startet med en debatt om kvinner og glasstaket; teorien om usynlige hindere som skal forhindre kvinner fra å bli toppledere. Forsker Anne Grethe Solberg har lett etter glasstaket i sin forskning på norske næringslivsledere, men finner ikke at det eksisterer. Andre mener at glasstaket finnes.

Internasjonalt handler imidlertid kvinnedebattene for tiden mest om styrer og kvoteringsspørsmål. En analyse gjort av Harvard Business School, konsulentselskapet Heidrick & Struggles og kvinnenettverket Women Corporate Directors viser eksempelvis at menn i styrer undervurderer kvinnenes kompetanse, forteller Berlingske Business.

Undersøkelsen er riktignok amerikansk, men flere av den danske avisens kilder mener at dette kan være en av forklaringene på den lave kvinneandelen i danske styrer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS