Ledelse

Styreleder i Danske Bank, Ole Andersen (i front), er nok ikke på trygg is enda, mener ekspertene, selv om han har sluppet unna den første bølgen med granskning.

– Styret kan bli holdt personlig ansvarlig

Styret i Danske Bank har til nå sluppet unna den verste granskningen. Det overrasker flere eksperter.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke gikk den amerikanske storbanken Morgan Stanley ut og anslo at Danske Bank kunne risikere bøter på hele 12,6 milliarder danske kroner etter hvitvaskingsskandalen ved den estiske filialen deres, hvor 2.000 milliarder kroner skal ha strømmet gjennom i årene 2009 til 2014.

19. september gikk toppleder i Danske Bank, Thomas F. Borgen, av, men det er ikke enden på visa for han. Den britiske aksjonærrådgiveren Hermes EOS anbefaler styret i banken å saksøke de personene i toppledelsen som er ansvarlige for hendelsen.

I tillegg har USA kommet på banen. Det amerikanske justisdepartementet har nemlig gått i dialog med banken, trolig for å avdekke om deler av hvitvaskingsbeløpet har vært i dollar, eller om pengene kan spores til amerikanske mottakere. Hvis dette er tilfellet, kan departementet gå knallhardt til verks, både mot enkeltpersoner og mot banken for øvrig, skrev Dagens Næringsliv før helgen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS