Ledelse

Bjørn Dæhli. Norsk atlet med suksess i næringslivet.

Suksess med atletiske ledere

To russiske eksempler illustrerer hvordan atletiske ledere får frem det beste i sine ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Stanislav Shekshnia er professor tilknyttet handelshøyskolen INSEAD, hvor han blant annet forsker på transformasjonsledelse, en gren innen ledelsesteorien som handler om ledere som får folk med seg gjennom inspirasjon, motivasjon og intellektuell stimulans (se tekstboks).

I forskningen sin har han kommet over to spesielle caser fra Russland, som han mener kaster lys over hvilke uvanlige vaner de mest transformative lederene innehar.

Banken Sberbank og flyselskapet Aeroflot var begge kjent for notorisk dårlig service. Begge hadde en kultur som var en etterlevning fra Sovjet-tiden. Og ingen av dem var i stand til å konkurrere med utenlandske selskaper som kom til Russland etter unionens oppløsning. Men i dag fremstår likevel båden banken og flyselskapet som noe helt annet. Sberbank er svært lønnsom og Aeroflot har vunnet flere europeiske priser for kvaliteten på både service og sikkerhet. Hvordan gikk dette til?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS