Ledelse

Suksessfellen

Det er umulig å måle god ledelse i fotball – i hvert fall hvis vi bare legger resultatene til grunn, mener fotballprofessor.

Publisert Sist oppdatert

Norges fotballflaggskip er rystet til grunnvollene. Før jul ble det klart at de tre profilerte lederne Ivar Koteng (styreleder), Stig Inge Bjørnebye (sportdirektør) og Trond Alstad (organisasjonsleder) slutter.

Og klubben er nok langt mer rystet enn det den signaliserer utad, tror professor i Sport Management ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter. En av årsakene til dette er at klubbens image har blitt betydelig endret. Verdier som åpenhet og inkludering trekkes i tvil etter en rekke hendelser de siste årene.

Han peker på at en organisasjon som Rosenborg er ekstremt eksponert. Historiefortellingen går ut på at de skal dominere den norske ligaen. Når det ikke skjer, sliter det på autoriteten til lederne. Ofte har det vært treneren som har måttet ta støyten, men etter at ledelsen har stått last og brast med trener Eirik Horneland tærer det nå på deres egen autoritet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS