Ledelse

– Det er så mye motivasjon og kompetanse blant folk her. Hvis jeg som toppleder kan evne å forløse det, er det kanskje det aller viktigste jeg gjør. Da kan folk bli satt i stand til å prioritere selv, sier Eivind Hansen, administrerende direktør ved Helse Bergen HF.

Sykehusledelse: Han skal modernisere sykehusene i Bergen

Eivind Hansen har vært toppsjef i Helse Bergen, Haukeland universitetssjukehus, i ett år. Etter mange planer og strategi­diskusjoner er han klar for å gjennomføre.

Publisert Sist oppdatert

Han overtok rollen som øverst ansvarlig for rundt 12 000 ansatte i september i fjor, etter vel seks år som økonomi-og finansdirektør og før det åtte år som administrerende ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

– 2016 og 2017 er implementeringsår. Vi har hatt gode strategier og planer, nå er det gjennomføring som gjelder, sier Eivind Hansen.

Og gjennomføringen er i gang. I mai i år åpnet Haukeland universitetssjukehus en ny mottaksklinikk der mønsteret for å ta imot akuttpasienter er endret. Målet er å gi raskere og sikrere diagnose til akuttpasienter og dermed redde flere liv. Mer kompetanse - en egen radiologienhet - har flyttet inn, og virkningene er allerede synlige, ifølge Hansen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS