Ledelse

GK-sjef Hans Geelmuyden får flengende kritikk av tidligere medlem av seniorgruppen i PR-byrået. – Vissvass, kontrer Geelmuyden.

Tidligere ansatt i strupen på Hans Geelmuydens lederstil

23 personer har forlatt PR-byrået på ti måneder, viser en oversikt i Finansavisen. Tidligere ansatt mener sjefen er problemet.

Publisert Sist oppdatert

– De kommer til kort mot alfahannen på toppen, sier tidligere del av seniorgruppen i Geelmuyden Kiese (GK), Fin Resch, til Finansavisen. Han varte i stilingen i underkant av ett år, og føyer seg med det inn på en nokså lang liste over personer som har avsluttet sitt arbeidsforhold med PR-byrået de siste 10 månedene.

Det er i stor grad gründer og toppsjef Hans Geelmuyden som har skyld i de mange avgangene på kort tid, mener Resch:

– En ting er at lønns- og personalmodellen ikke fungere godt nok. Er man sterkt delaktig i nye avtaler, bør man få betalt for det.

– En annen ting er Geelmuydens mangel på forståelse for det mellommenneskelige og personlige. Det er særlig de selvstendige med moral og klare tanker om hvordan ting skal styres, som har sluttet. De kommer til kort mot alfahannen på toppen, sier Resch til avisen.

Også Andreas Wabø, øverste leder i GK i seks år, har nylig sluttet i byrået.

– Det ligger vel i kortene at heller ikke han funket med Geelmuyden mot slutten, sier Resch, som omtaler Wabø som "den beste sjefen han har hatt."

Finansavisen siterer også en anonym kilde, som stiller seg bak Reschs karakteristikker av Hans Geelmuyden.

Avfeier kritikken

Hans Geelmuyden avviser kritikken fra Rasch, og sier at de aldri har jobbet sammen - at Rasch kun var inne gjennom en samarbeidsabvtale som måtte sies opp.

– I GK lever vi av å prestere hver dag. Personalpolitikken vår støtter prestasjoner, og vi er kjempestolte når folkene våre går videre til gode jobber, sier Geelmuyden til avisen, og viser til at de per i dag har flere ansatte (77 mot 71) enn da Wabø sluttet, og at både omsetning og resultat har økt sammenlignet med samme periode i fjor.

– Dette viser at vi har gode ledere, gode folk, gode styringssystemer og mye strukturkapital, sier GK-sjefen til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS