Ledelse

Som fagforeningsleder har Rolf Utgård opplevd å være i skarp konflkt med, men også å få tillit fra sterke næringslivsledere. En av dem var Kjell Inge Røkke.

Tillit: – Kan lære av kampfellementaliteten

Ingen steder destrueres det så mye verdier som i næringslivet, mener tidligere konserntillitsvalgt Rolf Utgård. Likevel mener han at ledere og ansatte i offentlig sektor har mye å lære derfra.

Publisert Sist oppdatert

Utgård har vært konserntillitsvalgt i Kværner i mer enn 15 år, og har vært igjennom flere kriser, blant annet oljekrisen i 1999, som han beskriver som verre enn dagens krise. Noen av de viktigste erfaringene har han selv gjort seg i nedgangstider, og han mener at offentlig sektor kan ha noe å lære.

– Vi lå dårlg an under ordretørken i oljeleverandørindustrien i 1999. Åsgard B-plattformen holdt på å tappe Kværner for 800 millioner kroner. Likevel ble det jobbet intenst på plattformen. 4000 folk var i sving samtidig over sommeren, mange uten arbeid etter endt prosjekt. Innsatsen førte til at vi klarte jobben, og selskapet tjente penger igjen, forteller Utgård.

De samme arbeiderne som sto hardt på, hadde allerede fått permitteringsvarsler. Hvordan klarte de å mobilisere motivasjonen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS