Ledelse

Advokat Geir Lippestad mener tillitsreformen kan være «farlig» og føre til« tidenes svekkelse» av rettigheter innen helse og omsorg.

− Tillitsreformen risikerer å ende opp med å bli tidens svekkelse av rettigheter i helse- omsorgssektoren

Geir Lippestad, advokat og mangeårig forkjemper for mennesker med nedsatt funksjonsevne, frykter konsekvensene av tillitsreformen.

Publisert Sist oppdatert

Geir Lippestad har jobbet med rettigheter for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser i over 30 år, både som advokat, forelder, i organisasjonslivet og nå sist som partileder for det ferske partiet Sentrum. Lippestad har også vært regjeringsoppnevnt leder av likestilling og Diskrimineringsnemda og han er ekspert på jussen som omhandler disse gruppene.

Nå frykter han at den kommende tillitsreformen, som blant annet skal redusere «statlig detaljstyring», ytterligere vil svekke rettighetene til de som sitter aller nederst ved bordet.

− Sånne reformer får jo alltid et navn som virker helt ufarlig. «Nærpolitireformen», for eksempel. Ingen vil vel være mot en «tillitsreform», sier Geir Lippestad til Dagens Perspektiv, og advarer:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS